Bezglutenske kocke - Life Couch

2. svi 2019.

Bezglutenske kocke

Ovaj kolač na prvi pogled izgleda kao klasičan kolač. Biskvit od oraha, krema od vanilije i na vrhu šlag. Ne može klasičnije! 🙂 Sigurno ste često jeli kolače takvoga okusa. Ono što nije klasično u ovome kolaču je to što u njemu nema glutena pa ga mogu jesti i ljudi koji ne koriste gluten u svojoj prehrani.



Biskvit:
8 jaja
10 dag mljevenih oraha
10 dag šećera
1 vanilin šećer
6 dag naribane tamne čokolade

Krema od vanilije:
Pola litre mlijeka
3 žlice gustina
1 žumanjak
4 žlice šećera
1 vanilin šećer
Pola margarina (12,5 g)
1 prašak za puding od vanilije
1 žličica ekstrakta vanilije

Šlag:
2, 5 dl vrhnja za šlag

Dekoracija:
5 dag mljevenih oraha

Postupak izrade:
Najprije ispecite biskvit. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Pjenasto umutite žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte orahe i čokoladu. Na kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka. Manji, dublji lim za pečenje premažite uljem, izlijte pripremljenu smjesu i ispecite na 200 stupnjeva.
Nakon biskvita pripremite kremu od vanilije. Pomiješajte puding od vanilije, gustin, šećer, ekstrakt vanilije, žumanjak, vanilin šećer i 1 dl mlijeka. Pripazite da vam smjesa bude bez grudica. Ostatak mlijeka (4 dl) stavite da zakuha. Kad zakuha, dodajte prethodno pripremljenu smjesu i skuhajte. Prekrijte prozirnom folijom da vam se ne stvari kožica i ostavite da se ohladi. Kad se ohladi, dodajte margarin i izmiksajte.
Ohlađenom kremom od vanilije premažite biskvit i na kraju sve to premažite s 2, 5 dl šlaga kojega ste dobili miksanjem vrhnja za šlag te pospite mljevenim orasima.

I.

Nema komentara:

life.couch. Pokreće Blogger.

Istaknuti post

Najbolje od 2022.

Dragi svi, jedan neizrečeni plan bez roka trajanja je truditi se donositi zanimljiv sadržaj, a vjerujem da ne može zanimljivije od ovoga: up...

Impressum