Le recenzija: Sanoflore Essence Merveilleuse Anti-Ageing Regenerating Night Oil - Life Couch

6. svi 2019.

Le recenzija: Sanoflore Essence Merveilleuse Anti-Ageing Regenerating Night Oil

Drage žene, majke, kraljice...
U današnjem postu donosimo vam jednu, nadamo se, korisnu recenziju. Riječ je o proizvodu kojeg doduše još uvijek ne možete kupiti kod nas
(6 godina u EU i još uvijek smo pregrađe 'cryface'), ali se da naručiti s različitih web-shopova. Kasnije ću vam objasniti zašto se referiramo na čitavu EU priču, a sada krenimo redom.

U pitanju je Sanoflore Essence Merveilleuse Anti-Ageing Regenerating Night Oil - iliti čarobna esencija (ulje) brenda Sanoflore koje slovi za jednu od kompanija koje malo više naginju organskim, ''čišćim'' proizvodima.
E sad, ako želite detaljnu farmaceutsku analizu proizvoda, malo ću vas u stratu razočarati jer nisam te struke, ali mogu vas uputiti u neke osnove na koje je dobro obratiti pozornost prilikom biranja proizvoda za njegu lica.
Dakle, kao što sam rekla Sanoflore se reklamira kao organica laboratory - odnosno u svojim proizvodima nastoje koristiti sastojke organskog porijekla. Osim toga, imaju jako puno certifikata koji to potvrđuju. Iako im se laboratoriji nalaze u SAD-u, proizvodi se rade u Francuskoj, što znači da su podložni europskim regulativama koje su ipak dosta strože od američkih.
Naravno, činjenica da nešto je ili nije organsko sama po sebi ne govori nam ništa u smislu je li određeni sastojak dobar za naš organizam, poželjan za svakodnevno konzumiranje te ima li određenih štetnih nuspojava.



Iako nisam posve preobraćena na sasvim prirodnu kozmetiku (mislim na širu kategoriju svih proizvoda za njegu i ''održavanje''), trudim se donositi pametnije izbore na svakodnevnoj razini. Nastojim izbjegavati brendove koji testiranju na životinjama, birati one bez štetnih tvari popust silikona, parabena, umjetnih bojila, previše alkohola itd.
Ako želite, mogu poseban post posvetiti samo temi čitanja deklaracija i pronalaženja štetnih sastojaka, ovdje ću se zadržati na konkretnu esenciju.
Ono što ja često radim, i to je prvi savjet za sve one koji također žele malo zdraviji zaokret u svojim rutinama, jest da deklaraciju proizvoda provučem kroz aplikaciju koja se zove
Clean Beauty (dostupna je za androide). Aplikacija vam daje mogućnost da slikate naljepnicu na kojoj su navedeni sastojci i potom vam ih izlista na način da istakne
one koji su štetni, koji mogu biti alergeni i slično. U ovom slučaju, aplikacija mi navodi kako proizvodi sadrži nekoliko alergena (limonene, linalool, citronellol i geraniol), no ja nisam ni prije reagirala na njih tako da me to ne smeta.
Isto tako, upozorava me na prisutnost citrala i alkohola, no budući se da radi o sastojcima s dna popisa (to znači da ih ima najmanje u sastavu, ali dovoljno da se moraju navesti) to mi je u redu. Inače ne kupujem proizvode kojima je alkohol među prva 3 sastojka, naučila na teži način. 'Smiley'



Ova esencija, koja teksturom više nalikuje na ulje (i jako me podsjeća na Kiehls midnight recovery) ima relativno dobar sastav - na prvom mjestu su emolijenti koji omekšaju kožu i zadržavaju hidrataciju, kao i čitav niz finih ulja (maslina, jojoba, ruža, jaglac, naranča, pelargonija, origano, suncokret, melisa itd.).
Posebno se osjeti miris ruže pomiješan s citrusom, i upravo je taj miris ono što me na prvu oduševilo kod ovog proizvoda. Tvrdnje: egenerira i omekšava kožu, djeluje anti-age.
Organski i veganski proizvod, 100% prirodan. Nemasne teksture, brzo penetrira u kožu i čini je mekšom preko noći (slažem se). Revitalizira stanice kože, djeluje kao antioksidant (to be seen).
Nakon 4 tjedna, kože bi trebala biti čvršća, dobiti zdravi sjaj, biti ''plumped'', a bore smanjene.
Miris esencijalnih ulja navodno pomaže u kvaliteti sna, a ulje pelargonije služi poticanju proizvodnje kolagena.



Prva značajna promjena koju sam primijetila je to da mi je lice kratkoročno, ali i dugoročno mekše na dodir. Moja kože je inače dosta dehidrirana, na nekim mjestima se ljuska od suhoće dok su druga jako masna.
Zbilja zna biti izazov pronači rutinu i proizvode koji bi odgovarali čitavom licu, a ova esencija se činila kao dobar odabir. Primijećujem i da pomaže u bržem zacijeljivanju ožiljaka od akni, točnije mojih borbi s njima i nestrpljenju.
Kada bih je morala usporediti sa sličnim proizvodima, rekla bi da mi je bolja od Kiehlsovog ulja (slično pakiranje, doduše) jer ima čišće sastojke i vidimo bolje rezultate, a u istoj su cjenovnoj kategoriji (oko 40€ za 30 ml ili 1.01 fl.oz.).
Od ulja sam isprobala još Caudalie Vinosource Overnight Recovery Oil-u (koje je ipak malo jeftinije, a slično miriše), koje je bilo ugodno ali nisam imala toliki doživljaj hidratacije i Artemis Skin Specialists Softening Face Oil (oko 30€) koje mi je bilo ok, više kao suho ulje i često sam ga miješala s tekućim puderom.
E sad dolazimo do problematično dijela. Naime, u posljednje vrijeme mi se na čelu stvaraju sitni potkožni (bijeli) miteseri kojima ne znam uzrok. Mogli bi biti hormoni, prehrana (ah, Uskrs) ili nešto iz moje skin-care rutine.
Ja se iskreno nadam da nije do ulja, jer bi me to jako ražalostilo. Pokušat ću ga ne stavljati na čelo neko vrijeme i igrati se detektiva, pa vam javim povratno rezultate istrage!



Konkretno, ovo ulje sam naručila sa stranice feelunique.com koja nudi free shipping za Hrvatsku za iznose iznad 40€. Iz nekog razloga, u trenutku kada sam ja naručivala uporno mi je htjelo naplatiti poštarinu tako da sam na kraju sve poslala prijateljici u Sloveniju i uštedila si euriće.
Ne znam za vas, ali svaki put kada vidim posebnu kategoriju za poštarinu (općenito uvjete slanja i kupovine) za Hrvatsku, dobijem lagani čir na želucu. Ne razumijem tu diskriminaciju i činjenicu da nam dosta toga još uvijek nije dostupno.
Vidim da Notino ima neke Sanoflore proizvode, no od njih nikad nisam ništa naručivala tako da vam ne želim preporučavati ništa napamet. Ako neka od vas je, slobodno me prosvijetlile.

Nastavit ću i dalje tražiti sveti gral ulja za lice, ako ništa onda zato da mogu i dalje uživati u svojim večernjim mikro-masažama.
Imate li neku preporuku/ želju za recenzijom?
Ostavite nam u komentarima!

#lajfkauč K.

Nema komentara:

life.couch. Pokreće Blogger.

Istaknuti post

Najbolje od 2022.

Dragi svi, jedan neizrečeni plan bez roka trajanja je truditi se donositi zanimljiv sadržaj, a vjerujem da ne može zanimljivije od ovoga: up...

Impressum