Skintegra recenzija – moje iskustvo u korištenju Clariona i Sphynxa - Life Couch

12. srp 2019.

Skintegra recenzija – moje iskustvo u korištenju Clariona i Sphynxa

Odlučila sam pisati ovu recenziju na valjda najtopliji dan u godini, stoga postoji velika mogućnost da će naša lektorica imati pune ruke posla. I. – unaprijed ti hvala! Prije nego napišem išta drugo, kratki disclaimer – ne pokušavam otkriti toplu vodu jer sam svjesna da sam valjda među zadnjima otkrila ovaj hvale vrijedan domaći brend kozmetike. Vjerujte mi i sama se posipam pepelom jer da je moja škrta guzica znala za njih protekle dvije godine, uštedila bih si za još jedan godišnji. No dobro, što je tu je, nikad nije kasno pa tako ovaj post pišem u nadi da ću doći do onih koji, kao i ja donedavno, također nisu čuli za toplu vodu. Pripremite svoje kasice prasice i kavu da izdržite do kraja. 😊
Budući da sam već rekla kako dobrano kasnim sa svojim  ''otkrićem'', neću navoditi čitavu povijest brenda, podatke o osnivačici i tome slično jer su to uradili brojni blogeri prije mene.


Jedino što je za prosječnog kupca važno je naglasiti kako osim web shopa i brojnih ljekarni u kojima se mogu kupiti njihovi proizvodi, imaju svoje savjetovalište i trgovinu na adresi LOPAŠIĆEVA 14 (Zagreb). Ono što me iznenađuje i veseli je što vidim da ih se može naći i u manjim gradovima, što je čisti dokaz koliko su važne društvene mreže te kako se trgovine prilagode željama kupaca, samo ih treba malo potaknuti. Ja sam svoje nabavila u Ljekarnama Kuharić, a prethodno sam kontaktirala Skintegru preko Instagrama. Suprotno nekim zlobnim komentarima na društvenim mrežama i forumima, cure NE uvaljuju svoje proizvode pošto-poto. Dapače, meni su savjetovale da se prvo konzultiram s kozmetičarkom, što sam ja preskočila jer se ne dam u ruke strancima tako lako. 😊

Dakle, ja sam odlučila za početak iskušati dva proizvoda. Prvi je krema za područje oko očiju simpatičnog imena Sphynx.


Nisam čitala ništa o porijeklu imena, ali čini mi se da je Sfinks vrsta bezdlake mačke (ne čini mi se, nego sam guglala, ali nek' mi bude). Na kutijici piše sljedeće: damage repair cream, visibly smooths, firms & protects. Odnosno: nježna gel-krema (s ovim se ne bih složila jer nema teksturu gela već hranjive kreme) namijenjena njezi isušenog i osjetljivog područja oko očiju s vidljivim znakovima starenja. Kombinacija peptida, vitamina C i E, biljnog kolagena, escina i beta karotena pospješuje sintezu kolagena i elastine, vraća vlagu i obnavlja kožu. Preporuča se koristiti dva puta dnevno (ujutro i navečer). Namijenjeno osjetljivoj koži sa znakovima starenja. Iskreno, moja nije niti jedno niti drugo, ali to je jedina okoloočna krema koju imaju tako da nisam imala izbora i drago mi je jer mislim da nisam pogriješila. Već sam pisala u jednoj mini recenziji na Instragramu kako sam u posljednjih 7 godina isprobala toliko tih krema da sam umalo odustala od njihovog korištenja. Razlog? Niti jednoj ne vidim učinak, a neke su bile papreno skupe. Nabrojat ću samo neke od tih: Kiehl's Midnight Recovery Eye, Kiehls Avocado, Nikel krema od kestena, Origins GinZing, Alpha H Absolute Eye Cream…iskreno, ni s jednom se nisam nešto posebno usrećila, a skoro sve koštaju više od Sphynxa. Njegova cijena je 179 kn, sadrži 15 (standardnih) ml i ako mene pitate i čitate), vrijedi svake kune.
Što još kažu iz Skintegre: Sphynx je formuliran bez dodatka parabena, parfema, alkohola, sintetskih bojila i drugih iritansa te dolazi u higijenskoj airless ambalaži s finim aplikatorom za precizno nanošenje. Točno, ambalaža je odlična u smislu da proizvod ne kontaminirate prstima i možete dozirati količinu koja vam je potrebna. Mali minus je što je plastična i već mi je ispala nekoliko puta, ali to je do mene. Na kremu zbilja nemam nikakve pritužbe, osim što sam već rekla da meni ovo nikako nije gel tekstura (kao npr. Alpha H), ali baš zato mi se sviđa. Osjećam da lijepo nahrani to područje, mala količina je sasvim dovoljna i vidim da su mi bore smijalice manje izražene, a korektor se ne nakuplja kao prije. Kupit ću opet i opet.

E, sad dolazimo do drugog dijela – Clarion.


O Clarionu je već dosta ljudi pisalo i pokušat ću skratiti svoje dojmove što je više moguće. Pakiranje ističe kako se radi o: 2% BHA i 4% AHA kiselina s ekstraktom zelenog čaja. Potentni serum namijenjen dubinskom čišćenju začepljenih pora i ostalih nepravilnosti na koži sklonoj aknama i miteserima. Oslobađa pore od nečistoća te vidljivo reducira nepravilnosti na masnoj i komedonima sklonoj koži. Iako je namijenjen prvenstveno masnoj koži sklonoj aknama, moja definitivno nije takva, ali je sklona začepljenim porama. Još uvijek ne mogu pronaći kreme, podloge i ostalo što mi ne bi izazvalo naporne potkožne podstanare. Inače mi je koža dehidrirana, zimi jako suha, s masnom T-zonom. Problematično područje mi je čelo, brada u određenim dijelovima ciklusa, a ostatak lica savršeno čist. Prilično neobična kombinacija, no prije nekih mjesec dana moje je čelo eksplodiralo, eruptiralo. Ni sama ne znam od čega i zašto, sumnjam na Garnier BB kremu ili 6 mjeseci nošenja zimskih vunenih kapa. Uglavnom, da ne duljim, pokazat ću vam slike prije (lijevo) i nakon mjesec dana korištenja Clariona (desno) pa prosudite sami. Upozorenje – očekujte da vam lice poludi ubrzo nakon korištenja, odnosno mora prvo biti gore da bi krenulo na bolje, ali budite strpljive i ne prčkajte po licu kao ja!
Blagi i kratkotrajni osjećaj peckanja na koži nenaviknutoj na AHA i BHA proizvode sasvim je očekivan. Ja sam osobno navikla na AHA i BHA kiseline, tako da sam ga mogla koristiti svaki dan, a ne svaki drugi kako se preporuča korisnicima ili onima s osjetljivom kožom. Obožavam taj osjećaj peckanja, iako je Clarion tu dosta blag i osjetim ga samo na nekom ožiljku ili svježoj aknici. Usporedbe radi, prije njega koristila sam Pixie Glow Tonic koji ima 5%. Njega isto ne osjetim, ali isto tako s njim nisam vidjela nikakve rezultate. Imam osjećaj da ili nije djelovao ili je sve samo još pogoršao zbog jačine. Uglavnom, iako se radi o kultnom proizvodu, ja nisam oduševljena i ne vidim čemu tolika fama. Mislim da su ga formulirali odavno, kada je svijet tek čuo za kiseline i njihove prednosti, a da su ostali otišli korak naprijed u razvijanju formula koje djeluju bolje. No, to je samo moje laičko mišljenje. Usto sam koristila još i Alpha-H Liquid Gold (5%) čijih 100 ml košta oko 300 kn. Volim Aplhu, ali mi se ne da naručivati je stalno s Asosa i bila mi je dosta jaka za svakodnevno korištenje. Ali djeluje, moram priznati.
Vratimo se sad Clarionu. Samo 139 kn za 30 ml proizvoda je odlična cijena. Sporo se troši, tako da može dugo trajati, barem 3 mjeseca. Potrebno je izbjegavati izlaganje direktnom sunčevom svjetlu dok se koristi, zbog čega sam na kratko prekinula njegovo korištenje na čitavom licu, sada ga koristim samo povremeno kao ciljani tretman na prištićima i ožiljcima (umjesto salicilne kiseline na koju ne reagiram dobro). Vidim da pomaže bržem zacjeljivanju ožiljaka, što je dodatni bonus. Toplo bih ga preporučila svima, a naročito – pazite sad – dečkima! Da, dobro ste pročitale. Znamo kako su dečki lijeni po pitanju brige o koži i tenu, no sigurno i mnoge od njih muče akne i začepljene pore. A ne vole se timariti jer im to oduzima vrijeme i muškost. Stoga učinite dobro djelo i poklonite sebi i njima jednu bočicu, ali tek na jesen!


E, sad pitanje za sve vas – gdje nastaviti sakupljanje? Koje mi Skintegrine proizvode vi preporučujete i zašto?

XoXo,
K8

Nema komentara:

life.couch. Pokreće Blogger.

Istaknuti post

Najbolje od 2022.

Dragi svi, jedan neizrečeni plan bez roka trajanja je truditi se donositi zanimljiv sadržaj, a vjerujem da ne može zanimljivije od ovoga: up...

Impressum