Kao inspiracija za ovu tortu poslužio je Dukatov Dukatos Divine jogurt s okusom bijele čokolade, badema i kokosa. Torta se sastoji od 4 sloja: biskvit s prženim bademima, krema od kokosa, krema od Dukatos jogurta i malo ganachea od bijele čokolade. Ne može bolje!😋 Recept pročitajte u nastavku.
BISKVIT:
4 bjelanjka (jaja srednje veličine)
Prstohvat soli
4 žlice šećera
10 dag mljevenih, blago prženih badema
4 žlice brašna
Pola praška za pecivo
PRELJEV ZA BISKVIT:
1 vanilin šećera
8 žlica mlijeka
Bjelanjke i sol pjenasto umutite mikserom. Dodajte jednu po jednu žlicu šećera i miksajte dok ne dobijete glatku i sjajnu smjesu. Na kraju ručno umiješajte brašno pomiješano s bademima i praškom za pecivo. Izlije u kalup za tortu promjera 26 cm (prethodno ga obložite papirom za pečenje). Pecite na 180 stupnjeva 10ak minuta. Kad se biskvit ohladi, prelijte ga mlakim preljevom (zakuhajte mlijeko i vanilin šećer pa malo ohladite). Biskvit ostavite u kalupu za tortu pa na njega mažite kreme (redoslijed je u nastavku recepta).
KREMA OD KOKOSA:
3 žumanjka
3 žlice šećera
3 žlice brašna
1 vanilin šećer
5 dag kokosovog brašna
4 dl mlijeka
10 dag margarina
Mikserom izmiješajte žumanjke, šećer, vanilin šećer, brašno i malo mlijeka. Ostatak mlijeka i kokosovo brašno stavite na vatru da zavrije (povremeno promiješajte). Kad zavrije, dodajte smjesu s brašnom i miješajte dok se ne zgusne. Skinite s vatre i prekrijte prozirnom folijom. U ohlađeno umiksajte margarin sobne temperature.
DUKATOS KREMA:
2 dl vrhnja za šlag
2 Dukatos jogurta s bademima, bijelom čokoladom i kokosom
1 vrećica mljevene bijele želatine
4 žlice hladne vode
Vrhnje za šlag umutite mikserom, ali ne prečvrsto. Zatim umiješajte Dukatos jogurte. Na kraju umiksajte pripremljenu želatinu (Želatinu i vodu pomiješajte i ostavite 10ak minuta da nabubri. Nakon toga je otopite, ali ne na izravnoj vatri, najbolje je otopiti je na pari). Ako koristite vrhnje za šlag koje nije zalađeno, dodajte i 5 dag šećera u prahu. Kremu premažite preko kreme od kokosa. Dok pripremate ganache od bijele čokolade, tortu stavite u hladnjak da se krema od Dukatosa malo ohladi.
GANACHE OD BIJELE ČOKOLADE:
15 dag bijele čokolade
5 žlica vrhnja za šlag
Na pari otopite bijelu čokoladu i slatko vrhnje , ostavite da se malo prohladi (dok se hladi, promiješajte nekoliko puta) pa prelijete preko Dukatos kreme.
Nema komentara: