Par riječi o knjizi Manji smo boemi, autorice Eimear McBride - Life Couch

27. lip 2019.

Par riječi o knjizi Manji smo boemi, autorice Eimear McBride

Odmah na početku moram reći da je ovo jedna jako neobična knjiga. 😍Zašto? Možete pročitati u nastavku.

Vjerojatno su neki od vas čuli za ovu knjigu u kompletu s riječi seks. Možda je to baš ono što vas je privuklo ovoj knjizi. Neću lagati, mene jest 😂. Ali ono što je uslijedilo me...pa totalno zbunilo i iznenadilo. Inače je to rijetko kod mene+knjiga i definitivno  obožavam kad se to dogodi. Trebali ste mi vidjeti izraz lica prvih stotinjak stranica 😂.
Da, te prve stranice (samo njih stotinu 😂) su poprilično čudne i da nisam prije pročitala radnju pojma ne bih imala što se događa. Ono što je zapravo čudno je sam stil pisanja...nepovezane rečenice, interpunkcija, blago rečeno kaos 😵. To se kasnije gubi i polako počnete hvatati konce.


Dakle da vam ispričam tu radnju ukratko. Irkinja Eily stiže u London devetesetih godina prošlog stoljeća da bi studirala glumu. Tu upoznaje dvostruko starijeg poznatog glumca Stephena i otada su scene seksa relativno česte. Nezaustavljive. Eksplicitne. Turbulentne. Ali zapravo tu uopće nije riječ o seksu. Više o odrastanju, kaosu u glavi, problemima iz prošlosti, ljubavi, boli itd. Knjiga je puna pitanja, a kasnije i odgovora. Možda će i ova recenzija biti, ali ne želim vam više ništa otkriti. Imam osjećaj, da krenem, bila bih kao lavina i ne bih se mogla zaustaviti, a to ne želim. Ono što želim reći jest da ova divna knjiga zaslužuje biti pročitana do kraja. Nemojte odustati i gubiti nadu 😀. Dajte joj šansu. Tko zna, možda naiđete na par divnih poruka.

Nema komentara:

life.couch. Pokreće Blogger.

Istaknuti post

Najbolje od 2022.

Dragi svi, jedan neizrečeni plan bez roka trajanja je truditi se donositi zanimljiv sadržaj, a vjerujem da ne može zanimljivije od ovoga: up...

Impressum