17:46
BY Life Couch0
Comments
Ovaj kolač je verzija popularnog "kolača na metre", ali sam ja napravila puno izmjena u količinama sastojaka i dodala neke nove pa sam odlučila promijeniti i naziv.
Biskvit:
4 jaja
10 dag šećera
1 vanilin šećer
22 dag brašna
1 prašak za pecivo
1, 5 dl suncokretovog ulja
1, 5 dl vode
1 žlica kakaa
Prstohvat soli
Odvojite žumanjke od bjelanjaka pa pjenasto umutite šećer, vanilin šećer i žumanjke. Dodajte ulje i vodu pa dobro promiješajte. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo pa dodajte smjesi sa žumanjcima. Dobro izmiješajte. Na kraju kuhačom umiješajte snijeg od bjelanjaka (bjelanjke umutite s prstohvatom soli). Smjesu podijelite na 2 dijela. U jedan dio dodajte žlicu prosijanog kakaa. Manji lim za pečenje (20x30 cm) obložite aluminijskom folijom i lagano nauljite pa ispecite 2 biskvita (na 200 stupnjeva). Kada se ohlade, prerežite ih vodoravno na dva dijela. Svaki dio premažite kremom (izmiješajte ih po bojama, npr. prvo premažite tamni pa svijetli) i na kraju pospite s 5 dag naribane mliječne čokolade.
Krema:
1 prašak za puding od vanilije
3 dl mlijeka
10 dag šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
1 margarin za kreme
Pomiješajte puding od vanilije, 1 dl mlijeka, šećer i ekstrakt vanilije. Ostatak mlijeka zakuhajte, a kada uzavrije dodajte pripremljenu smjesu i miješajte dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi (prekrijte prozirnom folijom da vam se ne stvori kožica). Kada se ohladi, dodajte margarin i izmiksajte (nemojte stavljati obični, stavite onaj za kreme, okus je puno bolji kada stavite njega).