13:49
BY Life Couch1
Comments
Kada sam prvi put probala Lino ladu gold, bila je to ljubav na prvi liz. Otada je u mojoj kuhinji postala kao sol, stalno je ima i ne može se bez nje. Jede se s kruhom, palačinkama, ali se koristi i u raznim kolačima. Jedna od mojih omiljenih slastica (ali i mojih ukućana) s Lino ladom gold su muffini punjeni njome. Recept možete pronaći u nastavku. Obvezno javite dojmove ako isprobate recept! 😉
Sastojci za smjesu:
2 šalice glatkog brašna (2dl)
3 velike žlice šećera
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
1, 5 velika žlica prosijanog kakaa
Prstohvat soli
5 dag otopljenog maslaca
2 dl mlijeka
1 jaje
Ostali sastojci:
Lino lada gold
5 dag nasjeckane tamne čokolade
Posebno pomiješajte suhe sastojke (brašno, šećer, prosijani kakao, vanilin šećer, sol i prašak za pecivo), a posebno jaje, mlijeko i maslac (izmiješajte ih mikserom). Te dvije dobivene smjese lagano pomiješajte kuhačom ili nečim sličnim. Ne miješajte predugo, treba miješati što kraće. U kalup za muffine stavite papirnate košarice. U svaku košaricu stavite jednu punu žlicu dobivene smjese, a na to pola velike žlice Lino lade gold (možete i više ili manje od toga, količinu prilagodite svome ukusu). Nakon toga košarice napunite ostatkom pripremljene smjese. Napunite 3/4 košarica, nikako ih nemojte puniti do vrha. Na kraju ih pospite sjeckanom čokoladom. Muffine pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva, oko 15-20 minuta (moji su se pekli 17 minuta, vi prilagodite svojoj pećnici). 🤤
Sastojci za smjesu:
2 šalice glatkog brašna (2dl)
3 velike žlice šećera
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
1, 5 velika žlica prosijanog kakaa
Prstohvat soli
5 dag otopljenog maslaca
2 dl mlijeka
1 jaje
Ostali sastojci:
Lino lada gold
5 dag nasjeckane tamne čokolade
Posebno pomiješajte suhe sastojke (brašno, šećer, prosijani kakao, vanilin šećer, sol i prašak za pecivo), a posebno jaje, mlijeko i maslac (izmiješajte ih mikserom). Te dvije dobivene smjese lagano pomiješajte kuhačom ili nečim sličnim. Ne miješajte predugo, treba miješati što kraće. U kalup za muffine stavite papirnate košarice. U svaku košaricu stavite jednu punu žlicu dobivene smjese, a na to pola velike žlice Lino lade gold (možete i više ili manje od toga, količinu prilagodite svome ukusu). Nakon toga košarice napunite ostatkom pripremljene smjese. Napunite 3/4 košarica, nikako ih nemojte puniti do vrha. Na kraju ih pospite sjeckanom čokoladom. Muffine pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva, oko 15-20 minuta (moji su se pekli 17 minuta, vi prilagodite svojoj pećnici). 🤤