Danas vam donosim recept za jednu jednostavnu roladu. Brzo se priprema, a i ne treba vam puno sastojaka. Ne može bolje!😌
Biskvit:
5 jaja
8 dag šećera
12 dag brašna
1 žlica kakaa
Krema:
4 dl vrhnja za šlag
7 dag čokolade za kuhanje
1 žličica ekstrata vanilije
4 žlice mlijeka
1. Započnite s pripremom kreme. Na pari rastopite čokoladu za kuhanje. Maknite s pare i dodajte vrhnje za šlag (treba biti sobne temperature). Miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Ako se čokolada nije rastoplila, možete kratko vratiti na paru i miješati dok se ne rastopi. Pripremljenu smjesu stavite u hladnjak na najmanje 2 sata. U ohlađenu smjesu dodajte mlijeko i ekstrakt vanilije pa miješajte mikserom dok ne dobijete kremastu smjesu. Pazite! Nemojte miješati predugo jer će vam se krema početi "mrviti".
2. Dok se krema hladi u hladnjaku, pripremite biskvit. odvojite žumanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka umutite čvrsti šlag, a žumanjke miješajte sa šećerom dok ne dobijete pjenastu smjesu. U smjesu sa žumanjcima dodajte brašno pomiješano s kakaom. Pomiješajte mikserom. Na kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
3. Lim za pečenje obložite aluminijskom folijom i papirnatom salvetom ga premažite uljem. Izlijte smjesu za biskvit i pecite na 180 stupnjeva.
4. Pečeni biskvit stavite na papir za pečenje, odvojite foliju i zarolajte dok je još topao. Ostavite da se ohladi.
5. Ohlađeni biskvit premažite kremom i opet zarolajte. Dekorirajte po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar