27. tra 2020.

Mađarica

Danas vam donosim recept za jedan klasik, Mađaricu. Postoje brojne varijante na temu, ali se sve svodi na isto, kore s kremom od čokolade, sve preliveno čokoladnom glazurom. Ne znam za vas, ali meni je sve s čokoladom na vrhu najdražih kolača pa se tako tu našla i Mađarica. U nastavku pročitajte recept.



Kore:

1 jaje
10 dag margarina
4 žlice kiselog vrhnja
10 dag šećera u prahu
35 dag glatkog brašna
1 prašak za pecivo

Pjenasto umutite jaje i šećer. Dodajte kiselo vrhnje i margarin (sobne temperature) pa promiješajte rukom. Brašno prosijte i pomiješajte s praškom za pecivo. Dodajte u smjesu i umijesite tijesto. Ako je potrebno, dodajte još brašna. Tijesto podijelite na 4 dijela i na papiru za pečenje razvaljajte 4 kore veličine A4 papira. Ispecite ih na 180 stupnjeva. Pazite! Kore vam se ne smiju previše ispeći, trebaju biti blago pečene, izgledati gotovo blijedo.

Krema:

1/2 l mlijeka
15 dag šećera
1 vanilin šećer
10 dag oštrog brašna
10 dag čokolade za kuhanje
1 žličica kakaa
20 dag margarina sobne temperature

Pomiješajte brašno, šećer i vanilin šećer. Dodajte malo mlijeka od pola litre i izmiksajte da dobijete smjesu bez grudica. Ostatak mlijeka zakuhajte i u vrelo mlijeko dodajte smjesu s brašnom. Miješajte dok ne dobijete gustu smjesu. Maknite s vatre pa u smjesu umiksajte 10 dag otopljene čokolade za kuhanje. Prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. U hladno umiksajte margarin i prosijani kakao.

Glazura:

8 dag čokolade za kuhanje
5 dag maslaca

Čokoladu i maslac otopite na pari.

Kremu podijelite na 3 dijela pa premažite 3 kore, a zadnju prelijte čokoladnom glazurom. Prije posluživanja dobro ohladite.





Nema komentara:

Objavi komentar