2. lip 2019.

Kolač s Nutellom

Prije nekoliko godina na internetu je veliki hit bio kolač "Nutella star bread" ("Zvijezda s Nutellom"). Mislim da su ga zbog silnih slika koje su kružile internetom i koje su viđali svakodnevno, mnogi napravili. I sama sam se okušala u izradi. U početku sam ga pravila s lisnatim tijestom, ali sam se nakon nekoga vremena odlučila na dizano tijesto. Ako ste ikada kupovali Dukatovo kiselo vrhnje, onda će vam se recept za ovo tijesto učiniti poznatim. Naime, na čašicama vrhnja se nalazi recept prema kojemu već godinama radim ovo dizano tijesto. Osim tijesta, s vremenom sam promijenila i izgled kolača, tako da sam od zvijezde došla do nečega što više nalikuje na vjetrenjaču. 



Sastojci:

600 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
1 mala žlica soli
100 ml ulja
1 kiselo vrhnje
200 ml mlijeka
1 kocka svježeg kvasca
1 velika žlica šećera

9 žlica Nutelle

Pomiješajte 600 g glatkog brašna, prašak za pecivo i žličicu soli. Dodajte 100 ml ulja i 1 kiselo vrhnje. Posebno pomiješajte 200 ml toplog mlijeka, 1 kocku kvasca i žlicu šećera, ostavite da se kvasac podigne te dodajte gornjoj smjesi. Zamijesite glatko tijesto, ostavite da se malo podigne i podijelite u 4 dijela. Svaki dio razvaljajte u obliku kruga. Prva tri dijela premažite s po tri žlice Nutelle (ako želite, slobodno stavite i više). Složite ih jedan na drugi, a na kraju dodajte i tijesto bez Nutelle. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje pa prebacite tijesto.Na sredinu tijesta stavite čašu pa ga zarežite kao na fotografiji ispod, a zatim svaki dio tijesta "zaokrenite" u istom smjeru nekoliko puta (po želji). Pecite na 180 stupnjeva.


Nema komentara:

Objavi komentar